Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jaja z łososiem i koperkiem w galarecie"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1752
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1752
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Składniki
Jajka ugotować, wystudzić, obrać, każde włożyć do miseczki, filiżanki lub małego słoika.
Koperek umyć, osuszyć, posiekać, 1 gałązkę zostawić do dekoracji. Łososia drobno pokroić. Koprem i kawałkami ryby obłożyć jajka.
Listki żelatyny włożyć na ok. 15-30 minut do miski z 1 litrem wody (im dłużej będą pęcznieć, tym lepiej). Miękkie płatki odcedzić, odcisnąć, rozpuścić w ciepłym bulionie. Płyn doprawić solą i pierzem, rozlać do miseczek z jajkami. Schładzać w lodówce co najmniej 4 godziny.
Przed podaniem skropić sokiem z cytryny, posypać koperkiem.Źródło: Twoje Imperium