Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowite połączenie jajek i łososia. Smaczne urozmaicenie wielkanocnych, tradycyjnych jaj. Smakuje świetnie, świetnie też wygląda.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 235
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 531
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 235
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 531
Składniki
Jajka obrać ze skorupek, przekroić na połówki. Majonez wymieszać z pastą łososiową, doprawić solą i pieprzem.
Masą napełnić szpryckę. Cytryny dokładnie umyć, sparzyć wrzątkiem. Nie obierać - pokroić na cienkie plasterki. Każdy plasterek przeciąć na pół.
Na połówkach jajek układać koreczki helskie, pół plasterka cytryny. Ze szprycki wycisnąć masę łososiową.
Plastry łososia przekroić na pół, zwinąć w ruloniki, ułożyć pośrodku półmiska. Wokół łososiowych ruloników ułożyć jaj-ka. Udekorować natką pietruszki albo rzeżuchą.