Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jagnięcina z marchwią na soczewicy"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 212
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8945
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 146
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 38
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 294
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 212
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8945
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 146
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 38
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 294
Składniki
czas ok. 110 min; porcja – 360 kcal, cena 5,10 zł
Udziec jagnięcy opłucz i osusz. Słoninę pokrój w grubsze paski. Ponacinaj w kilku miejscach mięso i naszpikuj je słoniną. Następnie z każdej strony natrzyj solą oraz grubo zmielonym czarnym pieprzem.
Na mięsie ułóż gałązki rozmarynu i tymianku. Obwiąż mięso z ziołami sznurkiem, by zachowało kształt podczas pieczenia. Przełóż je do brytfanny. Cebulę oraz czosnek obierz, pokrój w plasterki. Dodaj do mięsa. Całość skrop odrobiną oleju i podlej wodą. Piecz w temp. 170 st. do miękkości (30-40 min).
Pod koniec zwiększ temperaturę, by mięso ładnie się zrumieniło.
Dymki oczyść, posiekaj. Marchewki (małe) obierz. Na patelni rozgrzej masło, przesmaż dymkę. Dodaj całe marchewki. Duś z 2-3 łyżkami wody. Po 15 min wsyp soczewicę i dolej wodę. Duś kolejne 15 min. Dopraw solą. Podaj do mięsa.Źródło: Świat kobiety