Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jagnięcina po prowansalsku"
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 918
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 63
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 71
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 918
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 63
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 71
Składniki
Do moździerza wsyp tymianek i rozmaryn, dodaj pokruszone liście laurowe i wlej kilka łyżek oliwy z oliwek. Całość rozetrzyj z kilkoma ząbkami czosnku. Marynatą natrzyj kawałki jagnięciny i włóż na noc do lodówki.
Zamarynowane mięso ułóż w wysmarowanej tłuszczem brytfannie i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w temperaturze 200 °C przez około 30 minut.
Po wyjęciu jagnięciny z piekarnika powstały w brytfance sos zlej do osobnego garnka. Przypraw go dodatkową ilością czosnku, tymianku i wlej białe wino. Wywar zagotuj i polej mięso zaraz po podaniu.Źródło: Na żywo