Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jagnięcina na jarzynce"
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1284
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27510
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 187
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 209
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1284
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27510
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 187
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 209
Składniki
Czas (bez pieczenia) ok. 20 min; porcja – 380 kcal, cena 5,10 zł
Polędwicę oczyść. Natrzyj z każdej strony solą oraz pieprzem. Przełóż mięso do brytfanny. Oprósz je kminkiem. Cebulę obierz, pokrój w piórka. Posyp mięso. Podlej całość odrobiną wody, przykryj brytfannę i wstaw do piekarnika. Piecz w temp. 180 st. 60 minut.
Miód utrzyj z 2 łyżkami gorącej wody. Wsyp szczyptę mielonej słodkiej papryki, łyżkę otartego tymianku, przeciśnięty czosnek i 2 łyżki oleju. Całość wymieszaj.
Po godzinie pieczenia mięso odkryj, natrzyj miodową glazurą. Ponownie przykryj, piecz do miękkości. Co pewien czas polewaj powstającym sosem.
Marchewki krótko obgotuj. Przełóż do brytfanny z sosem pieczeniowym. Dodaj cukier, masło i sól do smaku. Piecz 8 min. Mięso podawaj na marchewce. Udekoruj koperkiem.Źródło: Świat kobiety