Jagnięcina i karkówka z grilla

Jagnięcina i karkówka z grilla
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: rosse
Przepis na pyszną marynatę jogurtową do mięsa na grill,polecam:)Przepis w/g Ewy Wachowicz

Składniki

  • comber jagnięcy lub karkówka 1sztuka lub ok. 1kg
  • jogurt /np.grecki/ 2 szklanki
  • czosnek 4-5 ząbków
  • limonka 1 sztuka
  • chili mielone 1 łyżeczka
  • ziarna gorczycy 1 łyżka
  • sól 1 łyżeczka
  • liście kolendry
  • korzeń imbiru
  • ocet winny/do smaku/

Przygotowanie

  1. Do jogurtu dodajemy:ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę,korzeń imbiru starowany na małych oczkach tarki,skórkę otartą z 1 limonki,ocet winny,łyżeczkę chili,ziarna gorczycy rozkruszone w moździerzu oraz sól.Mieszamy całość.

  2. Marynatę wylewamy na umyte i osuszone mięso,wstawiamy do lodówki,najlepiej na całą noc,kilka razy warto całość przemieszać.Następnie mięso grilujemy.

Komentarze do przepisu (4)

anetas197601 20 lipca 2013
ale bym zjadła :)super zabieram i zostawiam punkcik :)
rosse 20 lipca 2013
Dzięki Anetka,bardzo proszę:))
Konto usunięte 21 lipca 2013
Na pewno pyszne, czekamy na zdjęcie mięska z grilla :))
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • comber jagnięcy lub karkówka 1sztuka lub ok. 1kg
  • jogurt /np.grecki/ 2 szklanki
  • czosnek 4-5 ząbków
  • limonka 1 sztuka
  • chili mielone 1 łyżeczka
  • ziarna gorczycy 1 łyżka
  • sól 1 łyżeczka
  • liście kolendry
  • korzeń imbiru
  • ocet winny/do smaku/
Składniki