Jaglanka warzywna z suszonymi pomidorami

Jaglanka warzywna z suszonymi pomidorami
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Kaszę jaglaną lubimy we wszystkich zestawianiach z różnymi dodatkami. Was także zachęcamy do eksperymentowania z tą pyszną i najzdrowszą z kasz...

Składniki

  • 1 szkl. kaszy jaglanej
  • 1 cebula
  • 1 żółta papryka
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 2 łyżki pasty paprykowej (u nas domowej roboty)
  • pomidory suszone w oliwie
  • sól, pieprz
  • oliwa

Przygotowanie

  1. Kaszę wsypać do garnka i prażyć na sucho przez chwilę, mieszając. Następnie dodać 2 szklanki wody, posolić i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem, aż wchłonie cały płyn i będzie miękka.
    Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojona cebulę i selera, przesmażyć, dodać pokrojoną paprykę i razem dusić do miękkości. Ugotowaną kaszę wymieszać z pastą paprykową, warzywami z patelni i pokrojonymi w paseczki pomidorami. Doprawić i zajadać. Smacznego!!!

Komentarze do przepisu (2)

Konto usunięte 06 marca 2014
Twój eksperyment na smaczne danie z kaszą zasługuje na "kciuka"!
aniolywkuchni 07 marca 2014
:)
Składniki
  • 1 szkl. kaszy jaglanej
  • 1 cebula
  • 1 żółta papryka
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 2 łyżki pasty paprykowej (u nas domowej roboty)
  • pomidory suszone w oliwie
  • sól, pieprz
  • oliwa
Składniki