Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1193
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 51
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1193
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 51
Składniki
Przygotować ciasto naleśnikowe:jajka wbić do miseczki,roztrzepać widelcem.
Wsypać do wysokiego naczynia mąkę,cukier oraz szczyptę soli,dodać jajka,wlać kwaśną śmietanę i wodę.
Wszystko ucierać na gładką rzadką masę,tak aby lała się z łyżki.
Jabłka obrać,wyciąć gniazda nasienne,pokroić na plasterki,lekko oprószyć cynamonem.
Na patelni mocno rozgrzać łyżkę oleju.
Wrzucić kilka plasterków jabłek,zalać je cienko ciastem naleśnikowym.
Zmniejszyć ogień,smażyć z obydwu stron na złoto-brązowy kolor.
Ciasto wlewać na patelnię powoli,aby równomiernie pokryło jabłka.
Ułożyć na talerzu,pośrodku krążków jabłek kłaść po łyżeczce borówek,można je też posypać cukrem pudrem.