Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jabłka w cieście"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 246
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 246
Składniki
Mąkę, mleko i jajko dokładnie wymieszaj. Wsyp odrobinę soli. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Jabłka dokładnie umyj i obierz cienko ze skórki. Specjalną łyżeczką wydrąż gniazda nasienne i pokrój jabłka w centymetrowe plastry. Przed smażeniem możesz je obsypać niewielką ilością cynamonu.
Każdy krążek zanurz w przygotowanym cieście. Na patelni rozgrzej olej i układaj jabłka. Smaż na złoty kolor z obu stron. Następnie ułóż placki na papierowym ręczniku, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Przed podaniem posyp je cukrem pudrem. Podawaj na ciepło jako deser lub podwieczorek.Źródło: Na żywo