Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jabłka pieczone z kurczakiem"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 15
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 15
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Składniki
Odetnij 1/3 jabłka i pokrój je w kostkę. Z pozostałej części wydrąż pestki i trochę miąższu (uważając, aby nie przeciąć brzegów i skórki jabłek).
Owoce skrop sokiem z cytryny, aby środek nie ściemniał. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż pokrojone w kostkę mięso. Dopraw je solą i pieprzem. Usmażone przełóż do miseczki, a na patelnię wrzuć pokrojone w piórka cebule.
Gdy się zarumienią dodaj pokrojone jabłko i pora. Całość przełóż do mięsa i wymieszaj. Następnie połącz z serem feta. Nadzieniem wypełnij wydrążone jabłka.
Wstaw je do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 30 minut w temp. 180°C. Danie wyjmij z piekarnika, lekko przestudź i podawaj z jogurtem.Źródło: Na żywo