Izraelskie kotlety mielone

Izraelskie kotlety mielone
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
Tym razem wołowina w roli głównej.

Składniki

  • mięso wołowe mielone 75 dag
  • Cebula biała 4 szt
  • Czosnek 2 ząbki
  • Sól 2 łyżeczki
  • Pieprz 1/4 łyżeczki
  • ziemniaki surowe starte 1/4 szklanki
  • Jajo kurze 1 szt
  • Woda 1/4 szklanki
  • tłuszcz 4 łyzki

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mięso mielone wymieszać z dwoma cebulami drobno pokrojonymi, zmiażdżonym czosnkiem, solą, pieprzem, starymi ziemniakami ,jajkiem i wodą dokładnie wymieszać. Uformować 8 kotletów, kłaść na gorący tłuszcz, dodać 2 cebule pokrojone w plasterki i smażyć na wolnym ogniu 15 minut. W międzyczasie mieszać cebulę , obracać kotlety i dosmażyć przez następne 10 minut.

Składniki
  • mięso wołowe mielone 75 dag
  • Cebula biała 4 szt
  • Czosnek 2 ząbki
  • Sól 2 łyżeczki
  • Pieprz 1/4 łyżeczki
  • ziemniaki surowe starte 1/4 szklanki
  • Jajo kurze 1 szt
  • Woda 1/4 szklanki
  • tłuszcz 4 łyzki
Składniki