Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Indyk z ziołami"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 34
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 361
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 34
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 361
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Składniki
Pierś z indyka rozetnij na większy płat i lekko rozbij. Kromki chleba pokrój w drobną kostkę i przyrumień w piekarniku w temp. 180° C. Następnie przenieś do misy i poczekaj, aż wystygną. Dodaj szynkę pokrojoną w kostkę, posiekane zioła i żółtka. Posól, dopraw pieprzem i wymieszaj. Pod koniec dodaj sztywną pianę z białek.
Na mięso wyłóż przygotowane nadzienie, a na krawędzi ułóż obrane jajka przepiórcze. Zwiń roladę i owiń folią aluminiową.
Włóż do brytfanny (posmarowanej tłuszczem), podlej wodą i piecz w 180°C przez ok. 40 minut. Następnie zdejmij folię, ułóż na roladzie resztę masła i dopiecz jeszcze 30 minut.Źródło: Na żywo