Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk z warzywami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 16
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 17
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 16
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 17
Składniki
Oczyść cebule oraz paprykę, pokrój na duże kawałki. Ziemniaki obierz, umyj, osusz i także pokrój na duże kawałki.
Przygotowane skrop obficie olejem, oprósz solą oraz pieprzem. Włóż do brytfanki.
Mięso natrzyj solą, pieprzem. Ułóż na warzywach. Posmaruj masłem, oprósz ziołami, posiekanym czosnkiem. Lekko podlej wodą. Nakryj naczynie.
Piecz 30 min w temp. 170°C. Zamieszaj warzywa oraz mięso. Zwiększ temperaturę do 190°C. Piecz dalsze 45 minut.
<strong>Przepis nadesłała Sylwia Wójcik z Wielkiej Wsi</strong>Źródło: Takie jest życie