Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk z ryżem"
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 83
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 33
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 123
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 83
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 33
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 123
Składniki
Mięso umyj, usuń kości, miękkie – przekrój na 3 kawałki. Natnij skórkę.
W nacięcia włóż pokrojony czosnek. Skrop sosem sojowym, natrzyj przyprawami. Wstaw do lodówki.
Potem obsmaż mięso na oleju, podlej wodą. Duś do miękkości. Sos przecedź przez sitko. Pokrój kiwi oraz morele.
Włóż do sosu, wsyp żurawiny i rodzynki. Chwilę gotuj razem. Sos zagęść mąką rozprowadzoną w niewielkiej ilości wody. Zagotuj, przypraw do smaku.
Ryż ugotuj w wodzie z solą i cynamonem. Odcedź. Podaj z mięsem, polanym sosem.
<strong>Przepis nadesłała Jadwiga Smolińska z Koronowa.</strong>Źródło: Takie jest życie