Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk z pomarańczą"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 169
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 657
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 134
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 115
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 169
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 657
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 134
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 115
Składniki
Mięso umyj, osusz i oprósz solą oraz pieprzem. Następnie posmaruj je olejem, połączonym z miodem. Odstaw na godzinę do lodówki, żeby się dobrze zamarynowało, po czym usmaż na rozgrzanym grillu.
Pokrojoną w krążki cebulę usmaż na łyżce masła. Dodaj startą skórkę z połowy pomarańczy. Po chwili smażenia dosyp cukier. Kiedy się całkiem rozpuści, dolej sok pomarańczowy.
Gotuj 5 minut. Na koniec zagęść zasmażką, przygotowaną z mąki i pozostałego masła.
Mięso polej sosem i obłóż cząstkami pomarańczy.
Podawaj z surówką z czerwonej kapusty.Źródło: Telemax