Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk z pieczarkami"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 153
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 312
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 114
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 153
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 312
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 114
Składniki
Usuń kości z mięsa. Płat lekko rozbij. Wymieszaj marynaty, wlej 2 łyżki wody, natrzyj mięso. Owiń folią i wstaw do lodówki na 2-3 godziny (lub na całą noc).
Pokrój pieczarki oraz cebulę. Podsmaż na maśle. Przypraw farsz solą, pieprzem. Rozłóż go mięsie, zwiń w rulon i obwiąż nitką. Włóż mięso do rękawa piekarniczego. Wstaw do gorącego piekarnika. Piecz ok. 1,5 godziny w temp. 190°C.
Z sosu z pieczenia możesz zrobić sos. Podaj z kaszą kuskus oraz kiszonym ogórkiem. Tak samo możesz przyrządzić pierś indyka, schab środkowy oraz karkowy.
<strong>Przepis nadesłała Elżbieta Pawelec z Elbląga</strong>Źródło: Takie jest życie