Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk z koprem włoskim i marchewką"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 147
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 303
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 14
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 147
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 303
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 14
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Składniki
Umyte mięso rozkrój na duży płat i delikatnie zbij je tłuczkiem. W miseczce wymieszaj: olej sól, pieprz, majeranek, paprykę, czosnek, miód, sok i skórkę cytryny. Posmaruj tym mięso z każdej strony. Odstaw do lodówki na kilka godzin.
W miseczce namocz morele w winie. Posiekane owoce wymieszane z serem żółtym ułóż na mięsie i zwiń w roladę za pomocą wykałaczek i sznurka. Obsmaż na maśle, przełóż do żaroodpornego naczynia. Zalej winem, w którym moczyły się owoce.
Dodaj pokrojone warzywa, posyp je cukrem. Przykryj i piecz przez godzinę w temp. 180°C. Pod koniec zdejmij pokrywkę.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień