Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk z fasolką szparagową"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 136
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 179
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 141
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 136
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 179
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 141
Składniki
Podudzia z indyka dokładnie umyj, osusz ręcznikiem papierowym (suche nie wyślizgną się z rąk), ostrym nożem przetnij wzdłuż i wyfiletuj. Rób to ostrożnie, aby nie uszkodzić mięsa, ale pamiętaj, aby koniecznie wyjąć dużą kość, pozostałe usuniesz przed podaniem.
Porcje mięsa dokładnie przypraw: natrzyj z każdej strony kminkiem, kolendrą, pieprzem i solą. Odstaw na kilka godzin w chłodne miejsce (najlepiej do lodówki) po to, aby smaki przeszły do środka.
Po tym czasie mięso osusz na ręczniku papierowym i włóż do rondla. Zalej olejem Kujawskim, i gotuj (uwaga, nie smaż!) do miękkości. Zajmie Ci to ok. godziny.
Przed podaniem porcje indyka podsmaż, bo znakomite są chrupiące. Tak przygotowany indyk najlepiej smakuje z zieloną fasolką szparagową polaną olejem Kujawskim z bazylią.Źródło: Tele Tydzień