Indyk z brzoskwiniami

Indyk z brzoskwiniami
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Szybkie danie z delikatnym mięsem z indyka w chińskim sosie

Składniki

  • 1 kg fileta z indyka
  • Puszka brzoskwiń
  • Papryka czerwona
  • Fix do potraw chińskich
  • Olej do smażenia
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • Sól

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w kostkę, solimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
    2. Pod koniec prużenia wlewamy sos sojowy i dokładamy pokrojoną w paseczki drobne paprykę oraz pokrojone brzoskwinie.
    3. Dolewamy ½ szklanki soku z brzoskwiń, 10 minut prużymy.

  2. 4. Fix do potraw chińskich rozrabiamy w dwóch szklankach wody i wlewamy do potrawy, chwilkę gotujemy.

  3. 5. Danie gotowe, podajemy z ryżem.
    6. Smacznego.

Komentarze do przepisu (9)

slodkisentyment 27 marca 2020
Super smaki, pychota :)
Nevermore 27 marca 2020
Nie szalej tak z tymi przepisami, bo nie dam rady wszystkich skosztować, bo ileż można ;)
Swego czasu robiliśmy... Czytaj całość »
Nie szalej tak z tymi przepisami, bo nie dam rady wszystkich skosztować, bo ileż można ;)
Swego czasu robiliśmy coś podobnego, z tym, że kurczakiem. Indyk z racji tego, że ma lepsze mięso, powinien smakować obłędnie. Skorzystam z tego pomysłu na pewno :)
KulinarnaChwila 27 marca 2020
Mówiłeś że ostatnio lubisz jeść, to robię :)))
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 kg fileta z indyka
  • Puszka brzoskwiń
  • Papryka czerwona
  • Fix do potraw chińskich
  • Olej do smażenia
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • Sól
Składniki