Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Indyk z brzoskwiniami"
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 452
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 138
Lubisz grzyby i poza sezonem tęsknisz za ich smakiem? Skorzystaj z rewelacyjn...
Odsłon: 1451
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 452
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 138
Lubisz grzyby i poza sezonem tęsknisz za ich smakiem? Skorzystaj z rewelacyjn...
Odsłon: 1451
Składniki
Mięso umyj, pokrój w kostkę. Oprósz solą oraz pieprzem, odstaw na chwilę. Brzoskwinie pokrój w kostkę.
W rondlu rozgrzej olej. Porcjami obsmaż mięso. Dodaj pokrojone brzoskwinie wraz z syropem, przecier pomidorowy. Wsyp imbir, wymieszaj. Duś kilka minut. Przypraw do smaku.
Danie podaj z ryżem na sypko, udekorowane cząstkami brzoskwiń. Zamiast imbiru mielonego możesz wykorzystać świeży w korzeniu.
Kawałek (ok. 2 cm) obierz, drobniutko pokrój i podsmaż na oleju. Potem na tym tłuszczu porcjami smaż mięso.
<strong>Katarzyna Muras ze Skierniewic</strong>Źródło: Takie jest życie