Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Indyk z brukselką"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8977
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 201
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 470
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8977
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 201
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 470
Składniki
Mięso mielone przesmaż na oleju, dodaj drobno posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę smaż razem. Przypraw solą i pieprzem.
Brukselkę oczyść, wrzuć na 10 minut do osolonego wrzątku, odcedź.
W na tłuszczonej formie żarood pornej ułóż mięso, a na nim brukselkę.
W rondelku stop masło, oprósz mąką i zasmaż. Mieszając, powoli dolewaj mleko i śmietankę. Gotuj, aż sos zgęstnieje. Dodaj pokrojony serek i rozpuść go w sosie. Na koniec przypraw solą, pieprzem i vegetą.
Zalej sosem w formie.
Zapiekaj 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C.Źródło: Telemax