Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z indyka duszony w bulionie z jesiennymi warzywami i podany z kaszą gryczaną.Pyszny i prosty obiad:)
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 139
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7459
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 184
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 96
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 202
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 139
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7459
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 184
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 96
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 202
Składniki
Fileta z indyka kroimy w kostkę, oprószamy przyprawami, mieszamy i odstawiamy na godzinę. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy mięso z indyka, pokrojoną w kostkę lub piórka cebulę oraz drobno posiekany czosnek. Podsmażamy do czasu aż mięso straci różowy kolor. Następnie wlewamy gorący bulion i dusimy na małym ogniu do czasu aż mięsko będzie miękkie. Dodajemy pokrojoną cukinię oraz paprykę i dusimy razem do czasu aż warzywa uzyskają odpowiednią dla nas miękkość - niektórzy wolą cukinię prawie że surową a inni bardzo miękką. Doprawiamy do smaku. Fileta z indyka z warzywami podałam z gotowaną kaszą gryczaną ale równie dobrze smakuje z ziemniakami lub ryżem.