Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1054
Ciasteczka twarogowe, bardzo szybkie w przygotowaniu, mała ilość składników.
Odsłon: 11725
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3713
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1054
Ciasteczka twarogowe, bardzo szybkie w przygotowaniu, mała ilość składników.
Odsłon: 11725
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3713
Składniki
Mięso dokładnie oczyścić, umyć i osuszyć. Oprószyć solą i pozostawić w lodówce na noc. Na patelni, na maśle usmażyć pieczarki pokrojone w plasterki. Pieczarki powinny nabrać ładnego koloru, woda powinna wyparować. Oprószyć delikatnie solą i pieprzem. W rondlu, na rozgrzanym oleju rzepakowym obsmażyć mięso. Dodać startą na dużych oczkach marchewkę i cebule starte w plasterki na tarce do warzyw. Można cienko pokroić nożem. Przykryć i dusić kilka minut na wolnym ogniu. Dodać pieczarki z patelni, listki laurowe, ziele angielskie. Całość zalać bulionem i gotować ok 1 godziny na wolnym ogniu. Cebulka powinna się całkowicie rozpaść. Dodać sól, pieprz czarny świeżo mielony do smaku. Mięso wyjąć na półmisek, a do sosu wlać 3/4 szklanki zimnej wody z rozprowadzoną mąką ziemniaczana. Gotować, mieszać. Jeśli sos jest za gęsty dodać wody, a jeśli za rzadki dodać jeszcze porcję mąki ziemniaczanej rozprowadzonej w zimnej wodzie. Do sosu przełożyć z powrotem mięso. Podawać z ziemniaczkami lub makaronem, lub kaszą i ulubioną surówką. Smacznego