Indyk w sosie musztardowym

Indyk w sosie musztardowym
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Indyk zawsze kojarzy mi się ze świętami, więc postanowiłam zrobić danie z indykiem. Mięso jest zawsze kruche, miękkie i soczyste, idealne połączenie smaków i aromatów, którym zachwycisz wszystkich członków swojej rodziny bez wyjątku Spróbuj i przekonaj się.

Składniki

  • 800 g fileta z indyka
  • 1 duża cebula
  • Olej do smażenia
  • 500 g pieczarek
  • 300 g wody
  • 1 kostka drobiowa
  • 200 g śmietany 12%
  • 1 łyżka skrobi ziemniaczanej
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • 2 łyżeczki soli
  • 3 łyżeczki musztardy

Przygotowanie

  1. 1. Mięso myję, osuszam, kroję w kostkę, solę i smażę na rozgrzanym oleju.
    2. Do mięsa dodaję obraną, drobno pokrojoną cebulę.
    3. Gdy mięso jest już prawie miękkie, dodaję umyte, pokrojone w plasterki pieczarki.
    4. Następnie podlewam wodą, dodaję kostkę drobiową, pieprz, musztardę i zagęszczam skrobią ziemniaczaną rozrobioną w śmietanie. Chwilkę gotuję.
    5. Gotowe.
    6. Smacznego.

Składniki
  • 800 g fileta z indyka
  • 1 duża cebula
  • Olej do smażenia
  • 500 g pieczarek
  • 300 g wody
  • 1 kostka drobiowa
  • 200 g śmietany 12%
  • 1 łyżka skrobi ziemniaczanej
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • 2 łyżeczki soli
  • 3 łyżeczki musztardy
Składniki