Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Indyk w plastrach pomarańczy"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27444
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1162
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27444
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1162
Składniki
Mięso oczyść, rozkrój tak, by powstał płat. Rozbij go i posyp jarzynką. Suszone morele i obrane jabłko pokrój w kostkę. Wymieszaj z żurawiną, jajkiem i bułką tartą. Farsz rozsmaruj na mięsie. Zwiń roladę. Przewiąż ją sznurkiem, owiń wysmarowaną masłem folią aluminiową.
Roladę włóż do brytfanny, podlej wodą. Piecz 60 min w 180 st. Zdejmij folię i dopiekaj do przyrumienienia. Pomarańczę sparz, pokrój w plastry. Zagotuj 200 ml wody z cukrem. Włóż plastry pomarańczy, gotuj 20 min. Obłóż nimi upieczoną roladę.
czas ok. 90 min; porcja – 470 kcal, cena 3,90 złŹródło: Świat kobiety