Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie napiszemy nic więcej niż MMMMM! <3
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3521
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14823
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3521
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14823
Składniki
Mięso z uda indyka nacieramy solą, pieprzem i przyprawą do drobiu. Wstawiamy na noc do lodówki. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy winem i wodą, dodajemy posiekane cebule, śliwki i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190°C. Mięso wyciągamy, grillujemy. Sos przecedzamy, zagęszczamy mąką ziemniaczaną.