Indyk na parze z pieczarkową kaszą i brokułami

Indyk na parze z pieczarkową kaszą i brokułami
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Szybki i zdrowy obiad, idealny również do lunchboxa

Składniki

  • pierś z indyka 200g
  • kasza gryczana niepalona 80g
  • pieczarki 250g
  • cebula 100g
  • olej rzepakowy 10g
  • pomidory suszone w oleju odsączone
  • brokuł 500g

Przygotowanie

  1. Pierś z indyka kroimy, przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem, papryką słodką. Gotujemy na parze z dodatkiem pomidora suszonego z oleju. Kaszę gotujemy. Pieczarki wraz z cebulą podsmażamy, mieszamy z ugotowaną kaszą. Brokuła gotujemy na parze. Gotowe danie możemy posypać pestkami dyni, czarnuszką lub natką pietruszki. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (1)

rosynka 09 lipca
Bardzo smaczny zestaw.
Składniki
  • pierś z indyka 200g
  • kasza gryczana niepalona 80g
  • pieczarki 250g
  • cebula 100g
  • olej rzepakowy 10g
  • pomidory suszone w oleju odsączone
  • brokuł 500g
Składniki