Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Indyk na jarzynach z sosem jogurtowym"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 110
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 114
Polecam.
Odsłon: 152
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 110
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 114
Polecam.
Odsłon: 152
Składniki
Marchewkę umyj i obierz. Następnie pokrój w ukośne plasterki. Kalarepkę obierz i pokrój w plastry, fasolkę pokrój na mniejsze kawałki. Warzywa wrzuć do osolonego wrzątku i ugotuj al dente. Odcedź i ostudź.
Piersi z indyka umyj i dokładnie oczyść. Następnie pokrój na cienkie paseczki i obsmaż na oleju. Przypraw solą i pieprzem. Jogurt wymieszaj z sokiem z cytryny i posiekaną natką pietruszki. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Na półmisku ułóż umyte i osuszone liście sałaty. Na nich dekoracyjnie połóż ugotowane warzywa i usmażone mięso. Całość posyp świeżo tłuczonym pieprzem. Danie podawaj z sosem jogurtowym.Źródło: Na żywo