Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Indyk curry z marchewką"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Mięso umyj, osusz, pokrój w niedużą kostkę tej samej wielkości. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Marchewkę obierz, umyj, pokrój w półplasterki. Natkę umyj, osusz, posiekaj.
Oliwę rozgrzej na patelni, podsmaż mięso ze wszystkich stron. Dodaj cebulę i czosnek, obficie oprósz curry i delikatnie posyp chili, wymieszaj. Dodaj marchewkę i natkę.
Kostkę rosołową rozpuść w szklance wody, wlej do mięsa, wymieszaj. Duś ok. 15 minut na małym ogniu. Przypraw do smaku.
<strong>Przepis przysłał Łukasz Wójcik z Wielkiej Wsi.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie