Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki indyk po indyjsku. Z "Głos Mordoru".
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 69
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 69
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Składniki
Przygotowanie: Ugotwać ryż. Indyka pokroić w kostkę Fasolkę umyć, odciąć ogonek i pokroić na kilkucentymetrowe kawałki.
Mięso podsmażyć na rumiano na rozgrzanym oleju. Pod koniec posolić i posypać pieprze.
Dorzucić fasolkę i chwilę smażyć. Fasolka ma pozostać chrupiąca.
Dodać kilka łyżek gotowego sosu mango chutney, wymieszać aby sos pokrył mięso i fasolkę.
Dodać orzechy i smażyć jeszcze 5 min ciągle mieszając.
Ryż po ugotowaniu przepłukać kilka razy wrzątkiem.
Na ugotowany ryż wyłożyć zawartość patelni i posypać nasionami chia.