Filet oczyszczamy z błonek i kroimy w kawałki
Mięso mielimy maszynką do mięsa - ja użyłem swojej ulubionej ręcznej maszynki :)
Zmielone mięso doprawiamy do smaku przyprawą kucharek oraz pieprzem
Mieszamy. Gotowe odstawiamy na min 4h do lodówki (najlepiej 6-8h)
Mięso dzielimy na ok 70 gramowe porcje i przy pomocy ringu formujemy ok 1 cm krążki
Medaliony obsmażamy na patelni na rumiano z obu stron
Na każdym medalionie układamy krążek ananasa i plasterek sera
Zapiekamy ok 15 minut w 180oC
Przed podaniem do każdego wgłębienia nakładamy po łyżeczce sosu żurawinowego
Podajemy na ciepło
Komentarze do przepisu (4)
Tak, jak dziś sprawdza się... Czytaj całość »
Tak, jak dziś sprawdza się idealnie.
*Przejdziesz do wersji klasycznej