Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indycze kotlety z bazylią"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Mięso mielone zmiel dodatkowo (możesz nawet dwa razy). Listki bazylii umyj, osusz, posiekaj. Bułkę namocz w mleku. Odciśnij. Białko oddziel od żółtka, ubij na sztywną pianę.
Mięso wyrób z przyprawą uniwersalną, bazylią, bułką, żółtkiem i parmezanem. Oprósz pieprzem, dodaj ubitą pianę, dokładnie wymieszaj. Z masy uformuj podłużne kotlety. Obtocz w bułce tartej, usmaż na oliwie z każdej strony na złoty kolor. Osącz z tłuszczu.
Czas przygotowania: 35 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 1,90 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie