Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaskocz swoich Gości skrzydełkami w najlepszej odsłonie. Przystępna cena, świetny smak, łatwość przygotowania- wszystko to sprawia , że skrzydełka z kurczaka są jednym z najbardziej lubianych dań.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 37
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 317
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1353
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 136
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 37
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 317
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1353
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 136
Składniki
1. Skrzydełka myję, osuszam, odcinam cienką część, ona jest niepotrzebna, pozostałą część skrzydełka kroję na połowę. Skrzydełka przekładam do naczynia żaroodpornego
2. Czosnek obieram, przeciskam przez praskę, przekładam do rondelka, dodaję papryczki chili, masło, sól, cukier trzcinowy, sos worcestershire, whisky, ketchup, wodę i gotuję do chwili zagotowania. 3. Sosem polewam skrzydełka, przykrywam naczynie żaroodporne i piekę w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C
4. Skrzydełka gotowe, podaję z pieczywem i surówką. 5. Smacznego.