Imprezowe Roladki

Imprezowe Roladki
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Takie roladki ze schabu możemy przygotować na niedzielny obiad albo różne imprezy. Idealnie pasują do roladek kopytka lub kluski śląskie.

Składniki

  • 1 kg schabu
  • 2 papryki czerwone
  • 4 ogórki konserwowe
  • 10 dag sera żółtego
  • 200 g przecieru pomidorowego
  • 4 łyżki ketchupu pikantnego
  • 1 łyżka musztardy sarepskiej
  • ½ łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego
  • 1 łyżeczka tymianku
  • Olej do smażenia
  • Mąka pszenna do panierki
  • Szczypta papryki ostrej
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą. Na każdym kawałku mięsa układamy po słupku żółtego sera i podłużnym pasku papryki.

  2. 2. Mięso zwijamy w roladki, obtaczamy w mące i podsmażamy na rozgrzanym oleju.
    3. Roladki przekładamy do naczynia z gotującą wodą i gotujemy do chwili, kiedy mięso będzie miękkie.

  3. 4. Następnie dodajemy przecier, ketchup, musztardę, ocet, wsypujemy cukier, tymianek oraz paprykę ostrą.
    5. Paprykę oraz ogórki kroimy w bardzo drobną kostkę i łączymy z sosem, 10 minut gotujemy.

  4. 6. Roladki gotowe.
    7. Smacznego.

Komentarze do przepisu (7)

Nevermore 28 stycznia
Doliczyłem chyba 10, więc wiesz ;p Super jedzonko, w sam raz dla mnie, no dobra ... dla nas ;)

Coś tam się na... Czytaj całość »
Doliczyłem chyba 10, więc wiesz ;p Super jedzonko, w sam raz dla mnie, no dobra ... dla nas ;)

Coś tam się na blogu porobiło, bo nie mogę nic napisać, a chciałem. Firefoxa nie puszcza, buuu.
KORAL 28 stycznia
Smakowite :)
karakum 29 stycznia
Super:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 kg schabu
  • 2 papryki czerwone
  • 4 ogórki konserwowe
  • 10 dag sera żółtego
  • 200 g przecieru pomidorowego
  • 4 łyżki ketchupu pikantnego
  • 1 łyżka musztardy sarepskiej
  • ½ łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego
  • 1 łyżeczka tymianku
  • Olej do smażenia
  • Mąka pszenna do panierki
  • Szczypta papryki ostrej
  • Sól
  • Pieprz
Składniki