Imbirowe kotlety mielone z indyka

Imbirowe kotlety mielone z indyka
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Delikatne mięso indycze, podkreślone aromatycznym imbirem i słodyczą wydobytą z marchewki.

Składniki

  • 300 g mięsa mielonego z indyka
  • 2 łyżki startego imbiru
  • 2 młode marchewki
  • 1 łyżka mąki
  • 2 łyżki sosu ostrygowego
  • olej rzepakowy do smażenia
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Mięso mieszamy ze startym imbirem, marchewką startą na wiórki, mąką i sosem ostrygowym. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Z mięsa formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej.
    Smażymy na rumiano, na rozgrzanym oleju rzepakowym.

Komentarze do przepisu (10)

bryssska 16 czerwca 2018
Zapowiadają się nieźle ;-D
KORAL 16 czerwca 2018
Kotlety super, z tym imbirem, rewelacja.
fafiatko 16 czerwca 2018
Swietny przepis!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 300 g mięsa mielonego z indyka
  • 2 łyżki startego imbiru
  • 2 młode marchewki
  • 1 łyżka mąki
  • 2 łyżki sosu ostrygowego
  • olej rzepakowy do smażenia
  • sól, pieprz
Składniki