Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Hiszpańskie tortille z tuńczykiem"
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 68
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 206
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 63
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 140
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 68
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 206
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 63
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 140
Składniki
Dymki oczyść i opłucz. Cebulki pokrój w plasterki, szczypiorek posiekaj. Pomidorki koktajlowe umyj, osusz i poprzecinaj na połówki. Tuńczyk osącz na sitku z zalewy. Ser zetrzyj na tarce o małych otworkach. Wszystkie przygotowane wymieszaj, przypraw solą i pieprzem.
Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę wprost do śmietany. Przypraw ją solą i pieprzem. Sosem posmaruj tortille. Na połowie każdego placka rozłóż po 1/4 farszu. Przykryj drugą połową placka (aby brzegi powstałego pieroga zlepiły się podczas pieczenia, brzegi dodatkowo posyp startym serem.
Tortille przenieś na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. Piecz ok. 20 min. Udekoruj tymiankiem. Podawaj z salsą pomidorową albo sosem śmietanowym.
Jeszcze lepszy smak!
Do nadzienia dodaj pokrojone w plasterki małe korniszony i łyżkę świeżego oregano.Źródło: Tina