Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Hiszpańska paella"
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1276
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27507
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 183
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 208
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1276
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27507
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 183
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 208
Składniki
Porcje kurczaka przysmaż na oliwie. Odłóż mięso na talerz, a na rozgrzany tłuszcz wrzuć cebulę pokrojoną w grube krążki. Dodaj pokrojoną paprykę oraz plastry kiełbasy. Smaż 6–8 minut na średnim ogniu do zrumienienia. Dopraw przeciśniętym przez praskę czosnkiem, szczyptą szafranu, pieprzem kajeńskim oraz papryką w proszku. Dodaj kurczaka i obrane ze skóry oraz drobno pokrojone pomidory. Całość zalej gorącym bulionem. Posól, popieprz, gotuj przez 10-15 minut.
Wyjmij kurczaka, wsyp ryż. Delikatnie wymieszaj, doprowadź do wrzenia i gotuj 10 minut, po czym ponownie dodaj kawałki kurczaka. Wrzuć krewetki i zielony groszek (powinien zanurzyć się w bulionie). Gotuj ok. 15 minut. Paella będzie gotowa, gdy krewetki staną się różowe, a ryż miękki. Przed podaniem skrop danie cytryną.
• 60 minut • dla 4 osób • cena ok. 65 złŹródło: Show