Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 523
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 57
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1086
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 339
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 523
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 57
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1086
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 339
Składniki
Cebulę i czosnek obrać, drobno pokroić. Paprykę oczyscić i pokroić w drobne paski. Na oliwie zeszklić cebulę, czosnek i paprykę. Dodać ryż, szafran, słodką paprykę. Dobrze wymieszać, zalać bulionem, dusić około 10 minut. Następnie dodać groszek i krewetki, nie mieszać. Gotować kilka minut, aż bulion odparuje. Podawać z natką pietruszki, skropić sokiem z cytryny. Smacznego.