Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Harira, grochówka z Maroka"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10532
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 899
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4914
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 838
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10532
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 899
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4914
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 838
Składniki
Cebulę i marchewkę obrać, pokroić w kostkę. Rozgrzać olej w głębokim garnku. Podsmażyć warzywa, posiekany czosnek, przyprawy. Smażyć na małym ogniu, mieszając, ok. 10 minut, następnie wlać pomidory razem z sokiem.
Przykryć, dusić kilka minut, dodać soczewicę, wlać 2 litry wrzącej wody, przykryć i gotować do miękkości warzyw. Na koniec dodać odcedzoną ciecierzycę i kukurydzę, zagotować.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki i kolendrą i skropić sokiem z cytryny.
Do zupy można dodać ulubione strączkowe: fasolę Piękny Jaś lub drobną, zielony groszek... Im więcej i różnorodniej, tym smaczniej!
ok. 70 minutŹródło: Twoje Imperium