Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Hamburgery z pieczonymi bułeczkami"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 88
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 592
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1474
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 88
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 592
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1474
Składniki
Bułka burgerowa: mleko lekko podgrzej, dodaj cukier, wsyp suszone drożdże i sól. Masło stop, przestudź. Jajko roztrzep. Rozczyn drożdżowy, jajko i masło wymieszaj z mąką, a następnie wyrób na gładkie, dość zwarte ciasto.
Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (na około 2 godziny, a jeśli nie masz czasu, to wstaw na 30 min do piekarnika rozgrzanego do temp. 50°C). Ciasto ponownie zagnieć, uderzając nim kilka razy o blat.
Ciasto rozwałkuj, szklanką wytnij placki. Ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, przykryj ręcznikiem, odstaw do wyrośnięcia. Placki posmaruj lekko roztrzepanym białkiem, posyp czarnym sezamem. Piecz aż się zarumienią ok. 15 minut w 180°C.
Antrykot najlepiej dzień wcześniej zmiel i od razu uformuj burgery (dzięki temu odparują). Możesz, ale nie musisz przyprawić mięso solą i pieprzem.
Ułóż na rozgrzanej patelni (mięso powinno mieć 10-15-proc. tłuszczu, dlatego nie potrzeba oleju). Usmaż.
Bułki przekrój, posmaruj keczupem i majonezem. Burgera ułóż na spodzie, posmaruj chutneyem cebulowym, przykryj.Źródło: Chwila dla Ciebie