Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Hamburgery w kajzerce"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Składniki
Mięso mielone przełóż do miseczki. Cebulę obierz, posiekaj, dołóż do mięsa. Dodaj tartą bułkę, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz jajko. Przypraw solą, pieprzem oraz kminkiem.
Masę dokładnie wyrób. Uformuj z niej 4 okrągłe kotlety. Lekko spłaszcz je dłonią. Smaż na oleju ok. 10 minut. Od czasu do czasu obracaj, aby hamburgery zrumieniły się równomiernie z obu stron. Kotlety zdejmij z patelni. Trzymaj w cieple, aby nie wystygły.
Bułki rozetnij, zrumień w piekarniku. Pozostałe 2 cebule obierz, pokrój w plasterki, zrumień na maśle. Oprósz solą i pieprzem. Bułki przełóż sałatą, serem, kotletami oraz plasterkami pomidora i ogórka. Podawaj np. z sosem musztardowym.Źródło: Tina