Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Hamburgery po meksykańsku"
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 35
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 253
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1693
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 121
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 35
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 253
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1693
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 121
Składniki
Cebulę obrać, umyć, drobno posiekać, podsmażyć na 2 łyżkach oliwy z posiekanym czosnkiem.
Papryczkę i paprykę umyć, usunąć nasiona, drobno pokroić. Natkę umyć, posiekać. Kukurydzę dobrze osączyć z zalewy.
Mięso wymieszać z warzywami, przecierem pomidorowym, przyprawami, jajkiem, serem, wystudzoną cebulą i połową natki.
Z masy mięsnej formować owalne kotlety. Smażyć na rozgrzanej oliwie po 3-4 minuty z każdej strony. Podawać posypane natką.
ok. 25 minut
Meksykańskie hamburgery są dość ostre w smaku, dlatego serwuj je z kwaśną śmietaną albo łagodnym musem z awokado.Źródło: Twoje Imperium