Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Hamburger w kajzerce"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Mięso mielone przełóż do miski. Cebulę obierz, posiekaj, dołóż do mięsa. Dodaj bułkę tartą, czosnek przeciśnięty przez praskę i jajko. Dopraw solą, pieprzem oraz kminkiem.
Masę dokładnie wymieszaj. Uformuj z niej cztery okrągłe kotlety. Lekko spłaszcz je dłonią. Smaż na oleju około 10 minut. Od czasu do czasu obracaj, aby hamburgery zrumieniły się równomiernie z obu stron.
Bułki przekrój i podpiecz w piekarniku. Obierz pozostałe 2 cebule, pokrój w plasterki i podsmaż na maśle. Posyp solą i pieprzem. Bułki przełóż sałatą, serem, kotletami oraz plasterkami ogórka i pomidora.Źródło: Na żywo