Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i efektownie prezentujące się danie obiadowe. :-) Do podania z lekkimi warzywami lub sałatką i jogurtowym sosem. Z podanych składników wyjdą nam 3 porcje.
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 349
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 958
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 20
Polecam.
Odsłon: 528
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 349
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 958
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 20
Polecam.
Odsłon: 528
Składniki
Filet i cebulę kroimy w kostkę, posypujemy obficie przyprawą gyros i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Na osobnej patelni podsmażamy szpinak, doprawiamy solą i pieprzem.
Arkusz ciasta francuskiego kroimy wszerz na 3 części. Na połowę arkusza nakładamy warstwę gyrosa, na to warstwę szpinaku. Drugą część ciasta nacinamy w paski, nakładamy na farsz i sklejamy po drugiej stronie. Smarujemy rozmąconym jajkiem posypujemy sezamem.
Pieczemy przez około 15 minut w temperaturze 220 stopni.