Gyros po mojemu

Gyros po mojemu
> 5-6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Kermeet
Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.

Składniki

  • Więso wołowe (ja używam pieczeni), 60 dag
  • cebula, (tyle, żeby po pokrojeniu było jej tyle objętościowo co mięsa,
  • przyprawa do gyrosa
  • główka czosnku, 1/2
  • zielona papryka, 1 szt
  • Sambal, 1/2 łyżeczki

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić w cieniutkie paski, cebulę w piórka, czosnek zmiażdżyć, dodać przyprawę do gyrosa i marynować wszystko najlepiej 24h. Usmażyć - pod koniec dodać pokrojoną w drobną kostkę paprykę i pastę sambal, doprawić do smaku.

Komentarze do przepisu (2)

MEGI110278 29 listopada 2011
Dobrze,że dodałeś w nazwie "po mojemu"...
;-)))
Kermeet 29 listopada 2011
:)
Składniki
  • Więso wołowe (ja używam pieczeni), 60 dag
  • cebula, (tyle, żeby po pokrojeniu było jej tyle objętościowo co mięsa,
  • przyprawa do gyrosa
  • główka czosnku, 1/2
  • zielona papryka, 1 szt
  • Sambal, 1/2 łyżeczki
Składniki