Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulaszowa z natką"
Polecam.
Odsłon: 419
Szybka i smaczna
Odsłon: 14848
Polecam.
Odsłon: 419
Szybka i smaczna
Odsłon: 14848
Składniki
Mięso umyj, pokrój w kostkę, obtocz w odrobinie mąki. Zrumień na 2 łyżkach oleju. Marchew i pietruszkę obierz, pokrój w plasterki. Obrany seler pokrój w słupki. Papryki umyj, pokrój na kawałki. Posiekaj obraną cebulę oraz czosnek.
Przygotowane warzywa wrzuć na patelnię z mięsem. Posyp sporą szczyptą słodkiej papryki i krótko przesmaż, ciągle mieszając. Przełóż do garnka i zalej 1,5 litra wody. Dodaj liście laurowe i kilka ziaren ziela. Gotuj 40 minut.
Ziemniaki obierz, pokrój. Dodaj do zupy. Gotuj 20 min. Zapraw całość 3 łyżkami koncentratu. Dopraw solą, pieprzem i mieloną papryką. Posyp natką.
czas ok. 80 min; porcja – 340 kcal, cena 2,20 złŹródło: Świat kobiety