Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykorzystaj to co masz w lodówce, aby zrobić pyszny obiad.
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 475
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1289
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 49
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 346
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 475
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1289
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 49
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 346
Składniki
Zacznij od zamarynowania mięsa. Pokrojone w kosteczkę mięso z indyka umieść w garnku, w którym będziesz gotować gulaszową. W ten sposób zachowasz najcenniejsze soki i smaki:) Do mięsa wsyp paprykę wędzoną, paprykę słodką, kminek, czosnek, majeranek, sól i zalej to 3 łyżkami oleju. Całość wymieszaj. Na tym etapie możesz do mięsa dorzucić pokrojoną w kostkę cebulę oraz paprykę świeżą. Zostaw całość ok 1 h minimum, aby mięso przeszło smakiem przypraw.
Na patelni przesmaż pokrojone pieczarki. Podsmaż je ze szczyptą soli, aby na tym etapie puściły wodę. Smaż, aż zaczną się rumienić.
Garnek z mięsem postaw na dużym ogniu i wszystko obsmaż. Następnie dodaj pieczarki, zalej wodą, dodaj pokrojone ziemniaki, kostkę bulionową i gotuj, aż ziemniaki będą miękkie. Na koniec dodaj przecier pomidorowy i fasolę z puszki (wodę z niej odlej). Dodaj również piri piri dla zaostrzenia smaku. Pogotuj całość parę minut, aby smaki się przegotowały. Dopraw solą do smaku. Pamiętaj, że jak każda gulaszowa im dłużej stoi tym jest lepsza:)