Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz ze śliwką i jabłkiem"
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 406
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 877
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5160
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 406
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 877
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5160
Składniki
Mięso pokrój w grubą kostkę. Dopraw pierzem, tymiankiem, sosem sojowym i olejem. Odstaw na godzinę. Potem przesmaż na oleju i wrzuć do garnka.
Jabłka obierz i potnij w kostkę. Boczek pokrój w paski, cebule w piórka, przesmaż, dodaj imbir, czosnek, cebule i wino. Całość dodaj do mięsa, wymieszaj i duś około godziny. Wlej bulion. Po godzinie dodaj śliwki i gotuj jeszcze przez 20 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem.Źródło: Na żywo