Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubimy w domu tego typu obiady: mięso i warzywa w jednym garnku. Taki gulasz podałam tym razem z młodymi ziemniakami z koperkiem i sałatą w śmietanie. To było pyszne!
pyszny tort dla miłosników sushi na niedzielne śniadanie świateczne
Odsłon: 1375
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 640
pyszny tort dla miłosników sushi na niedzielne śniadanie świateczne
Odsłon: 1375
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 640
Składniki
Mięso pokroiłam w kostkę ok. 1 - 1,5 cm. i podsmażyłam w garnku na rozgrzanym oleju. Smażyłam dotąd aż sok i woda z mięsa odparowały. Podlałam 2 szklankami wody, dodałam liść, ziele angielskie i przykryłam pokrywką. Gotowałam tak na wolnym ogniu prawie do miękkości.
Posoliłam i dodałam cebulę pokrojoną w piórka, po kilku minutach pokrojoną paprykę, pokrojone drobno chilli, pieczarki i koncentrat pomidorowy. Wszystko jeszcze gotowałam ok. 5 minut i wlałam śmietanę 30%. Przyprawiłam do smaku jeszcze solą, odrobiną pieprzu, dodałam 1/2 łyżeczki papryki ostrej i tyle samo słodkiej. Przed podaniem oprószyłam natką z pietruszki.
Notatki: * nie podlewać na początku dużą ilością wody, lepiej to zrobić pod koniec kiedy będzie taka potrzeba oczywiście * można przyprawić ulubionymi ziołami * przyprawiać wedle własnego smaku * cebulę dodaję wcześniej niż paprykę i pieczarki. Papryka i pieczarki gotują się bardzo krótko