Gulasz z żołądków drobiowych w sosie własnym

Gulasz z żołądków drobiowych w sosie własnym
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Proste pieprzne danie ,smakuje zarówno z ziemniakami jak i makaronem pappardelle.

Składniki

  • 500-700 g żołądków drobiowych
  • kilka liści laurowych
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • pęczek natki pietruszki
  • kilka łyżek zagęstnika do sosów (polecam ze sklepu Aldi)
  • łyżka mielonej słodkiej papryki
  • 800 ml bulionu drobiowego
  • 2 cebule
  • sól ,pieprz

Przygotowanie

  1. Żołądki czyścimy ,zalewamy bulionem drobiowym ,gotujemy ,zbieramy pianę. Dodajemy liść laurowy ,ziele angielskie i łyżeczkę soli. Gotujemy 2 godz. na małym ogniu. Wyjmujemy żołądki ,kroimy w paski. Cebule obieramy ,kroimy w dużą kostkę ,dodajemy do bulionu i dusimy 15 min. Następnie wrzucamy pokrojone żołądki i zagęszczamy sos. Na koniec dodajemy posiekaną natkę ,doprawiamy solą i sporą ilością świeżo mielonego czarnego pieprzu.

Komentarze do przepisu (12)

ggosienka68 25 maja 2014
Mój mąż uwielbia żołądki w sosie. Takich jeszcze nie robiłam, więc przepis zabieram i w najbliższym czasie... Czytaj całość »
Mój mąż uwielbia żołądki w sosie. Takich jeszcze nie robiłam, więc przepis zabieram i w najbliższym czasie zrobię :)
Konto usunięte 25 maja 2014
Ale mi narobiłeś ochotki,uwielbiam wszystkie podroby obojętnie jak zrobione.
Ewaaa 25 maja 2014
może ta propozycja na żołądki zachęci moich domowników, bo jak na razie kiedy słyszą hasło... Czytaj całość »
może ta propozycja na żołądki zachęci moich domowników, bo jak na razie kiedy słyszą hasło "żołądki" to prawie mdleją :DD
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 500-700 g żołądków drobiowych
  • kilka liści laurowych
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • pęczek natki pietruszki
  • kilka łyżek zagęstnika do sosów (polecam ze sklepu Aldi)
  • łyżka mielonej słodkiej papryki
  • 800 ml bulionu drobiowego
  • 2 cebule
  • sól ,pieprz
Składniki